oegadehuset-facade.jpg

Betania ungdomsboliger

Betania Ungdomsboliger i Øgadehuset er ejet og drevet af Betaniaforeningen i Danmark, som blev oprettet i 1907 med det formål at drive socialt arbejde og sociale institutioner. Betaniaforeningen er knyttet til Metodistkirken i Danmark, og Øgadehuset ligger da også som nærmeste nabo til den lokale Metodistkirke, Betlehemskirken. I 1917 byggede foreningen et privat plejehjem i Hjarnøgade, som siden 1960 er blevet drevet i samarbejde med Aarhus Kommune.

I 2006 opsagde Aarhus Kommune aftalen, og i 2010 begyndte ombygningen af ejendommen til 47 moderne ungdomsboliger. Boligerne er forskellige i størrelse fra ca. 30 m2 til ca. 70 m2 alle med privat toilet og bad samt minikøkken. Herudover er der flere fællesområder i huset, en café og en stor skøn gårdhave. En del af boligerne er forberedt til kørestolsbrugere.

Visionen for Øgadehuset er, at det bliver et sted, hvor der er plads til forskellighed, og hvor alle trives, fordi man bekymrer sig om hinanden, hjælper hinanden og værdsætter fællesskabet.

Øgadehuset er centralt beliggende i Aarhus midtby med 5 minutters gang til universitetet og åen.

Se også Aarhus Stiftstidendes artikel fra åbent-hus-arrangement i maj 2011.
Aarhus_stiftstidende_19maj2011.pdf